FEBRUARI
ER ZIT
EEN
AARDPEER
IN M'N
SOEP!
Wist je dat aardpeer familie is van de zonnebloem? De knolletjes groeien aan een plant die tot twee meter hoog kan worden en hebben een licht zoete smaak. Aardpeer is een wintergroente en is zeer divers te gebruiken. Met of zonder schil. Rauw, gekookt of gebakken. Probeer zeker eens het lekkere recept aardpeersoep.
AARDPEERSOEP
(naar een recept van chef Wes van Bistrot Padam)
• 500 gram aardpeer
• 2 ajuinen
• 1x wit van prei
• 1 liter kippenbouillon
• 100 ml room
• 1 tak selder
• peper en zout
• 50 gram melkerijboter
Schil de aardpeer en snij ze in stukjes.
Tip: doe dit vlak voor gebruik om verkleuring tegen te gaan.
Kan wel op voorhand gebeuren als je de geschilde aardpeer in koud water legt.
Snij de selder en het wit van de prei. Was grondig. Snij de ajuin grof. Stoof de aardpeer en de ajuin in boter. Voeg selder en wit van de prei toe. Bevochtig met de kippenbouillon en laat 15 minuten koken. Mix de soep zo fijn mogelijk. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Werk eventueel af met gesneden bieslook.
Meer info?
Klik op onderstaande links
Deze publicatie is een uitgave van vzw Landbouwdagen, organisatie van het landbouwevent Agricultura in samenwerking met Stad Bilzen. Een speciale dankjewel aan alle chefs, streekproducenten en landbouwers die hebben meegewerkt aan deze gids, en aan de toeristische diensten van Hoeselt, Riemst en Bilzen voor hun tips en ideeën.