WINTERGROENTEN
JANUARI
ZIN IN
STOEMP?
Verse groenten ook in de winter? Naast de typische wintergroenten aardpeer, boerenkool, champignons, knolselder, pastinaak, prei, raap, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruitjes, witloof en witte kool kan je in de maand januari ook lekker verse winterkost maken met wortel en prei, die zelfs beschikbaar zijn het hele jaar door.
Recept 4 personen
braadworst
met stoemp van
wortel en prei
• 4 braadworsten
• 1 kg aardappelen
• 4 stammen prei
• 2 blokjes groentebouillon
• 600 gram wortelen
• 50 gram boter
• snuifje nootmuskaat
• peper en zout
Schil de aardappelen. Maak de stammen prei schoon en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes.
Zet een grote pot water op het vuur met de groentebouillonblokjes. Voeg de groenten en aardappelen toe en laat 20 minuten doorkoken. Giet de aardappelen en groenten af en plet met een pureestamper. Pureer niet te fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er het grootste deel van de boter door.
Bak de worsten mooi bruin in de rest van de boter.
SCHOL!
Januari, de maand van de goede voornemens maar evengoed van de beste wensen en samen klinken op het nieuwe jaar. Ook hier in de streek vind je enkele lekkere schuimwijnen of ciders om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.