MAART

'veld'sla
je slag!

veldsla

SLAATJES EET JE
ENKEL IN DE ZOMER?

Helemaal niet waar. Met veldsla, op z’n lekkerst van oktober tot maart kan je ook in de winter een smakelijk slaatje klaarmaken. Vergeet dan niet de voetjes af te snijden, deze hebben een te pittige smaak.

SLA
LANGER
BEWAREN

kropsla

Sla heeft niet zo'n lange houdbaarheid.
Met deze tips blijft je sla langer fris!

  • Kies voor verse sla en verpak de krop in huishoudfolie. Leg in de koelkast voor een bewaartijd van ongeveer twee dagen.
  • Snij het dunne donkere laagje onderaan de steel van een verse krop weg, maak hier een kruisvormige inkeping in. Wikkel de steel met de inkerving in vochtig keukenpapier voor een bewaartijd van ongeveer een week.
  • Sla met wortelkluit bewaart het langst.
  • Versneden sla was je en zwier je in de sladroger en wikkel je in een zuivere keukenhanddoek. Zo blijft de sla een kleine week goed.
  • Toch licht verlepte sla? Dompel de blaadjes net voor het serveren even onder in ijskoud water met ijsklontjes.
drank_maart

aaaah de lente!

De lente en de eerste zonnige terrasjes komen eraan. Probeer één van deze streekbiertjes.
Dat zal zeker smaken.

footer

Meer info?
Klik op onderstaande links

Deze publicatie is een uitgave van vzw Landbouwdagen, organisatie van het landbouwevent Agricultura in samenwerking met Stad Bilzen. Een speciale dankjewel aan alle chefs, streekproducenten en landbouwers die hebben meegewerkt aan deze gids, en aan de toeristische diensten van Hoeselt, Riemst en Bilzen voor hun tips en ideeën.

logo_bilzen
logo_agricultura