JANUARI

ZIN IN
STOEMP?

WINTERGROENTEN

Verse groenten ook in de winter? Naast de typische wintergroenten aardpeer, boerenkool, champignons, knolselder, pastinaak, prei, raap, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruitjes, witloof en witte kool kan je in de maand januari ook lekker verse winterkost maken met wortel en prei, die zelfs beschikbaar zijn het hele jaar door.

prei
stoemp

Recept 4 personen
braadworst
met stoemp van
wortel en prei

• 4 braadworsten
• 1 kg aardappelen
• 4 stammen prei
• 2 blokjes groentebouillon
• 600 gram wortelen
• 50 gram boter
• snuifje nootmuskaat
• peper en zout

Schil de aardappelen. Maak de stammen prei schoon en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes.
Zet een grote pot water op het vuur met de groentebouillonblokjes. Voeg de groenten en aardappelen toe en laat 20 minuten doorkoken. Giet de aardappelen en groenten af en plet met een pureestamper. Pureer niet te fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er het grootste deel van de boter door.
Bak de worsten mooi bruin in de rest van de boter.

SCHOL!

Januari, de maand van de goede voornemens maar evengoed van de beste wensen en samen klinken op het nieuwe jaar. Ook hier in de streek vind je enkele lekkere schuimwijnen of ciders om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

drank_januari
footer

Meer info?
Klik op onderstaande links

Deze publicatie is een uitgave van vzw Landbouwdagen, organisatie van het landbouwevent Agricultura in samenwerking met Stad Bilzen. Een speciale dankjewel aan alle chefs, streekproducenten en landbouwers die hebben meegewerkt aan deze gids, en aan de toeristische diensten van Hoeselt, Riemst en Bilzen voor hun tips en ideeën.

logo_bilzen
logo_agricultura