JULI

PLUK
DE
DAG

juli_kers

GA JE VOOR DE
KERS OP DE TAART?

Kersen behoren tot de steenvruchten, net als pruimen. De smaak kan zowel zoet als zuur zijn. Het kersenseizoen loopt van juni tot en et augustus. Zelf een kersenboom in de tuin en een overvloed aan kersen? Maak er confituur van!

RECEPT KERSENCONFITUUR

• 1 kg kersen
• 500 gram geleisuiker

• 1 kg kersen
• 500 gram geleisuiker

juli_konfituur

Spoel 1 kg kersen, laat ze uitlekken en verwijder de pitten en de steeltjes. Meng 1 pakje geleisuiker (500 g) onder het vruchtvlees en laat een nachtje trekken. Roer er 2 à 3 eetlepels citroensap onder en breng aan de kook in een grote kookpot. De confituur mag nog 2 à 3 minuten doorkoken zodra ze pruttelt. Giet in een warme bokaal en sluit af. Laat ondersteboven afkoelen.

KOMKOMMERTIJD...

Komkommer is zomer op je bord! Probeer zeker
eens dit komkommerslaatje, lekker bij de barbecue
of op een bruine boterham met een beetje roomkaas en gerookte zalm.

RECEPT KOMKOMMERSLAATJE

• 1 komkommer
• 2 koffielepels zout
• 2 eetlepels olie

• 1 eetlepel azijn
• 1 koffielepel mosterd
• peper en zout

juli_komkommersla

Snij 1 komkommer in zeer dunne schijfjes. Bestrooi met 1 à 2
koffielepels zout, meng en laat enkele uren uitlekken in een zeef.
Meng met een vinaigrette van 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn,
1 koffielepel mosterd, peper en zout.

juli_komkommerslices
footer

Meer info?
Klik op onderstaande links

Deze publicatie is een uitgave van vzw Landbouwdagen, organisatie van het landbouwevent Agricultura in samenwerking met Stad Bilzen. Een speciale dankjewel aan alle chefs, streekproducenten en landbouwers die hebben meegewerkt aan deze gids, en aan de toeristische diensten van Hoeselt, Riemst en Bilzen voor hun tips en ideeën.

logo_bilzen
logo_agricultura